За мен

Майк РамКазвам се Майк Рам и през последните 20 години съм работил в над 20 фирми и организации, започвайки от най-ниското стъпало в служебната йерархия и стигайки до високи мениджърски позиции. Въпреки, че професионалният ми опит е бил предимно в областта на информационните технологии, съм имал възможност да придобия изключително богат опит в отношенията между работодател и работник, както и между колеги.

В търсенето на най-добрата работа за себе си съм писал много резюмета и съм кандидатствал в неизброимо много фирми. Като мениджър пък съм имал възможността аз да подбирам персонал и да провеждам множество интервюта за работа.

Днешната ситуация на пазара на труда е много динамична. Моите наблюдения сочат, че нито работодателите, нито кандидатите имат достатъчно опит и знания да представят себе си в най-добра светлина и да намерят подходящия партньор. Казвам „партньор“, защото вярвам, че отношенията между работодатели и работници трябва да бъдат партньорски. В нашето общество все още масово битува схващането, че тези отношения са антагонистични и едните експлоатират другите. Това мислене е твърде остаряло и невярно. В днешните динамични времена не можеш да постигнеш стабилен успех, ако залагаш на конфронтация. Истинския успех идва при тези, които умеят да увличат и мотивират другите, а това става с открити и честни правила.

Вярвам, че моят опит и знания могат да бъдат полезни на всички – както на тези, които си търсят нова работа, така и на тези, чиято задача е да управляват хора. Животът в офиса е сложна плетеница от взаимоотношения. Понякога прилича на латиноамерикански сериал. Но оставяйки настрана емоциите, поучавайки се от грешките си, можем да превърнем работното място в източник на удовлетворение и на удоволствие.

Четете статиите, коментирайте и споделяйте вашето мнение, или ми пишете имейл чрез формата за контакт.

Ще се радвам ако с моите разкази и съвети успея да ви бъда полезен.