Истината и само истината

You may also like...

6 коментара

 1. Antivirus каза:

  Да, не е никак приятно да лъжете когато пишете CV, все пак те ще ви питат в малко по-големи детайли за какво става дума, а импровизацията на момента не е никак добре като решение. Някои просто репетират, други – казват истината. Но резултата трябва да е винаги един и същ – постъпване + извоюваните условия и възнаграждения.

 2. Georgi Tanev каза:

  Свободни Да, с работа най-вероятно НЕ.

  Преди време направих един експеримент. Смених гимназията и колежа в който съм учил с по-известни такива – примерно английска гимназия и УНСС (не точно тези 🙂 ) името и адреса (пак в същия квартал). Останалото не помня дали имаше корекции.

  Резултата – скъсаха се да ми звънят, защото съм „излъгал“ в CV-то си (в срок от една седмица се обадиха всички, или почти всички на които съм пращал cv-то).
  На оригиналното, моето CV, написано честно и без да пресилвам/ преувеличавам – друг телефон – никой не позвъня.

  Беше ми трудно да се реша да направя експеримента. Разбирасе не отидох на нито едно от интервютата. За мен от страна на работодателите това е лицемерие. Нали това беше, когато за различните хора, правилата са различни.

  Е може да е добре да си честен към честен работодател, но на нечестния едва ли му пука особено.

  Истината понякога не храни.

 3. Майк Рам каза:

  Георги, примерът, който даваш е наистина грозен пример за снобизма и лицемерието на някои работодатели, но не бих се съгласил, че така действат навсякъде.

  Чест ти прави, че си им отказал!

 4. Georgi Tanev каза:

  Нямах предивид, че всички са такива – т.е. така действат навсякъде – но понякога изпускам уточненията докато пиша.

  Аз държа на честността, обаче, който не държи – може да се пробва – нечестните работодатели би трябвало да привличат нечестни работници/ служители. А когато въпросът опре до първични жизнени нужди – рискът е – да те хванат или да поемеш шанса.

  А това със становището, че много ги хващат в лъжа е подобно на хващането на учениците в преписване. Някои са хванати, но много може да са си преписали, без да бъдат хванати. Въпрос на умения. А някои хора са добри лъжци определено.

 5. Георги Нейчев каза:

  Поздравления Майк,но знаеш ли??? Всеки един човек заслужава винаги повече от това на което се е подписал на трудовия договор, защото каквото и да работи той се усъвършенства и развива дори става професионалист.

 6. Майк Рам каза:

  Георги, прав си, че човек се развива и усъвършенства, но не си прав, че трябва да получава повече, отколкото се е договорил. Ако смяташ, че си надраснал нивото, за което си сключил договор, просто трябва да се спазариш с работодателя за нов. Но редно е да получаваш толкова, колкото даваш.

  Нещо се отклонихме от темата, обаче. Идеята беше да бъдем честни в автобиографията си, а трудовият договор е съвсем друга история.