Петък – ден на майстора. Истинският смисъл на обявите за работа

You may also like...

7 коментара

 1. Тъжен background зад изискванията – и за съжаление, доста близо до истината.

  Трудно е да се открие фирма, която открито обявява пълните си изисквания и очаквания към кандидатите за работа и дава честна информация за работната среда. Повечето обяви за работа са скучни и стандартни, изфабрикувани по метода „copy – paste“.

  Когато бях съвсем млада, винаги ме питаха дали и кога имам намерение да имам деца. След това започнаха да ми искат купчина сертификати, за да не се наложи да ме обучават. А напоследък питат (почти без притеснение) – като си толкова добра, защо искаш да работиш в нашата фирма:)

 2. napster каза:

  Да наистина е много сходен с действителността. Това с: След като си толкова добър, защо искаш да работиш в нашата фирма? – вече съм го чувал!

 3. tsvetkoff каза:

  😀

  Определено забавно и определено истинско. Да се чуди човек на какво да го избие – на смях или на рев.

  Имам да допълня малко… 🙂
  http://tsvetkoff.wordpress.com/2009/02/03/job-offers-the-truth/

 4. Повечето неща са си точно така.

 5. gerber каза:

  Пропуснахте да пишете, че повечето обяви открито прилагат възрастова дискриминация_“Търсим ….до 35 годишна възраст..“. Много сте прави за коментарите, а най-гадни са тези, последните, които „Ще се обадят на одобрените“ .Блажени са верующите.

 6. Vanya каза:

  Какво стана с Theory of Me? Все още имаш линк, знаеш ли нещо?

 7. Майк Рам каза:

  Ваня, този чудесен блог просто изчезна. Писах писмо на авторката Erothy, но все още нямам отговор. Линка ще го махна, защото вече е безсмислен.