Напускам! Работата ми е скучна

You may also like...

13 коментара

 1. Nely Petrova каза:

  Статията е уникална и много полезна 🙂
  Успех на новия съавтор.

 2. veracooper каза:

  Много силна статия , а и пише за истинските неща за нашата работа. Успех на автора.

 3. iuliana каза:

  Напускаш,защото си си надвил над разходите.Ако в къщи те чакат деца и сметки за плащане ,ще си помислиш дали ДА СЕ ГЛЕЗИШ С ПО- ИНТЕРЕСНА РАБОТА,или ще работиш,за да взимаш заплата с която да си посрещнеш разходите.

 4. Plamen каза:

  Много хубава статия.
  Много работодатели гледат на обучението на даден служител скептично, защото се страхуват че той ще ги напусне когато има нужните знания за да работи някъде другаде. И с право се страхуват, защото вероятно не знаят как да го задържат при себе си и да се възползват по-добре от новите му знания и умения. Такива компании сами те ограничават, затях е най-добре да си седиш на Д-то и да правиш това, което и сега правиш най-добре – но на човек рано или късно му писва и какво е описано и в статията рутината му намаля работосподобността и така се влиза в един порочен кръг.
  БГ работодателите трябва да се замислят много сериозно!

 5. Майк Рам каза:

  @iuliana: Това е много пораженческо мислене, което те обрича на нещастие. Тук не става въпрос за глезотия, а за удовлетворение от работата, което (макар и малко силно казано) дава смисъл на целия ти живот.

  Представи си – след много време, на смъртния си одър, като погледнеш назад в изминалия ти живот, дали ще се почувстваш щастлива от това, че си успявала редовно да си плащаш тока?

 6. ph1x каза:

  Има и винаги ще има хора, които няма да имат възможността да избират, когато им доскучее, както и такива които започват нова работа с идеята, че ще е скука или неприятно и дълготрайно преживяване. Съжалявам за тях и си пожелавам никога да не бъда един от тях.
  Подкрепям общото мнение за статията! Много добре казано!

 7. Ивайло каза:

  @iuliana
  Напуснах един от бившите си работодатели именно защото работата беше еднообразна и нямаше никакви изгледи това да се промени, независимо от доброто заплащане.
  Въпреки че периодът след това ми беше изключително финансово затруднен, успях да се справя.
  Радвам се обаче, че не останах, защото със сигурност щях да загубя много повече, ако бях останал на работа при еднообразието и безличието.

 8. Siol En каза:

  Да защитя iuliana.
  Момчета и момичета, не знам за вас, но ако аз мога да се поглезя с 1-2 милиона, тогава ще работя каквото ми харесва. Но за сега за мен работатата е нещото, от което си вадя хляба. Ако ми носи и удоволствие – още по-добре. Но този хляб ми е необходим да си нахраня децата. За които се надявам да мисля на смъртния си одър 🙂

 9. Geri каза:

  Честно Ви казвам, чувствам се точно така в момента или по-точно от известно време. И аз искам да си напусна работата, защото ми е скучна и се превърна в рутина. Стоенето в офиса ме смачква когато едно и също нещо го правя от месеци… За съжаление все още не съм си намерила друга по-подходяща работа.
  Статията е страхотна!

 1. 11.12.2008

  […] Там излезе и първата ми статия, озаглавена “Напускам! Работата ми е скучна.” […]

 2. 09.01.2009

  […] Напускам! Работата ми е скучна […]

 3. 03.11.2009

  […] Там излезе и първата ми статия, озаглавена “Напускам! Работата ми е скучна.” […]

 4. 13.09.2010

  […] работа. Вчера излезе първата му статия в блога – Напускам! Работата ми е скучна, в която разглежда еднообразието и рутината в […]