За и против работата от дома

You may also like...

8 коментара

 1. freelancer_bg каза:

  Много отдавна работя от вкъщи, нямам офис, всички мои сътрудници и подизпълнители (някои дори са в други държави) също работят от вкъщи. Тежи ми това че прекавам прекалено много време вкъщи, това според мен е минус. При всеки възможен случей излизам сред природата, така взимам муза, пък и се зареждам.
  Забравих д а кажа, че работя като фрийлансър (freelancer) , по-точно програмист фрийлансър, а от скоро се мъча да съм фрийланс проджект мениджър и само да координирам отделните фрийлансъри , които са ми подизпълнители.
  А имам и един приятел, който е направил обратното, направил е офиса си да му е като вкъщи :)))

 2. От около 3 години ми се налага да работя в къщи, тъй като уча, а фирмата в която работя няма офис във Варна, все още. Работя като програмист.
  Лично аз предпочитам да работя в офис защото от една страна в къщи ми е малко разпиляно времето от друга страна комуникацията с колегите е доста по-добра.

 3. Sharona каза:

  Иска ми се нашите работодатели да са по гъвкави и отворени за идеи!
  Аз съм много ЗА работата от вкъщи,както и за почасовата заетост.
  Това че прекарваш по 8 и повече часа в офиса не значи че работиш ефективно през тези часове.
  „В крайна сметка, животът е един и най-добрият начин да го изживеем, е като постигнем точният баланс между работата, семейството и личните си интереси и като не допускаме да пилеем излишно най-ценното си богатство – времето.“Работата от вкъщи е една от възможност ите да постигнем това.

 4. Ивайло Спасов каза:

  Веднъж посетих офиса на една IT фирма в Пловдив. очаква да видя офис, но видях един разхвърлян апартамент с въргалящите се обувки, колело, якета и … бира.
  Това беше най-хубавият офис, който съм виждал, защото хората вътре, работеха удоволствие. А когато някой имал прекалено много работа, споделиха, че преспивал на дивана. Това е да превърнеш офиса в дом.
  Не мислите ли, че това е и тактиката на Гугъл (без тркалящите се бири и обувки, разбора се)

  Гледайте: http://www.youtube.com/watch?v=j6h-gm01Fb0

 5. Още докато работех с нормирано работно време и шеф (към 1996-1997г.) попаднах на инфо от амеркикански списания и сайтове, че в САЩ ( и някои др. държави) има възможности да се работи от разстояние или от в къщи. Като вида на работата беше мн. различна – правене на пликове, сглобяване на играчки, текстообработка и т.н. Направих многобройни запитвания с надеждата, че някъде може и да приемат чужденци, за да работят от в къщи. Но отговорите бяха все едни и същи, че предложенията са валидни само за местни. Но идеята, че може да се работи по този начин толкова ми допадна, че години наред не спирах да се опитвам, да събирам нужната информация и т.н. Бях убедена,че един ден това ще се превърне в реалност за мен! През 2003г. по семейни причини ми се наложи да спра да работя. И така седейки си в къщи и имайки повече свободно време, продължих с търсенето. Интернет вече беше достатъчно развит, че предлагаше достатъчно възможности, за хора, които имат желание, да осъществят мечтите си! Направих си регистрация в GAF още тогава, но естествено в началото само правх бидове, които явно не се вземаха на сериозно. Продължих да си правя регистрации и в други подобни сайтове с пълната увереност, че все от някъде ще изскочи зайчето. И това стана през 2004, когато чрез GAF спечелих проект за link building за испански клиент. Поработихме 2-3 мес., но така и не ми написаха review. Следващия месец в резултат от регистрацията ми в сайт за virtual assistants се сдобих с нов клиент и нещата лека полека започнаха да се получават. Сега 5г по-късно мога да кажа, че повечето от клиентите ми са от САЩ, Канада и Англия. Нямам много разнообразни клиенти, но за сметка на това пък имам дългосрочни проекти и повечето от клиентите ми се връщат отново при мен. Миналата есен имах и първия си български клиент, колкото и невероятно да звучи. Не знам кога ще се появи втори, трети и т.н. Това, което най-много ме привлича в този тип работа е независимостта, свободата да избираш кога, колко и с кого да работиш! Без задължително работно време, без да се съобразяваш с прищявките на шефа си и т.н. Не,че с клиентите не трябва да се съобразяваш, но просто усещането е различно. Единствения недостатък на тази професия е липсата на социални, реални контакти с хора – колеги и партньори! Но вече се убедих, че когато се срещнеш с някой от клиентите си от другия край на света – усещането е много особено, приятно, и се създават още по-стабилни бизнес контакти! Успех на всички колеги!

 6. Румяна каза:

  Счетоводител съм и спокойно мога да върша работата си от вкъщи. По този начин ще имам свободата да разполагам с времето си, Да отделям необходимото внимание на детето ми, което е в първи клас и има нужда от повече време за него.
  Засега водя счетоводството на една фирма в къщи на хонорар. Търся още работа в момента в който си набавя достатъчно ще напусна основната си работа освен ако не се съгласят да ходя на половин ден.

 7. Зори каза:

  Чудесна статия. Благодаря!
  http://social-media-training-courses.co.uk/jobs/
  Ако някой си търси надомна работа в интернет, може да разгледа тук.

 8. Имала съм подобен случай във фирмата. Моя служителка излезе по майчинство. След раждането на детето и, продължи да работи от вкъщи. Не съм забелязала спад в работата и, дори напротив.

  Всичко опира до човека, неговите навици и характер.