Кои са великите фирми?

You may also like...

8 коментара

 1. Георги каза:

  Засега май и аз не съм забелязал да има такава фирма. Но май и пълно щастие няма, а това си е баш пълно щастие.

  А и така като гледам половината неща са функция на фирмата (управата), другата на колектива. Не знам какъв късмет трябва да има човек, че да намери фирма, в която и двете да са невероятни ( имайки предвид , че трудностите сплотяват колектива повече от добрите времена ) ….

  Но пък май е хубаво да си помечтае човек 🙂

 2. Maya каза:

  Добър check list за всички фирми, които се стремят да станат „велики“ 🙂

 3. erothy каза:

  Трябва да споделя нещо много важно.

  Аз работя във велика фирма. 🙂

  Без да се замисля, отговарям утвърдително на всички въпроси, без „мускетарския“, просто защото самата дейност на фирмата е различна.

  Работила съм в няколко други фирми, преди да постъпя тук (всъщност 5 са.. ужас!) и знам колко е важно всяко едно от посочените твърдения. Става въпрос за разликата между икономическата принуда за работа и желанието за работа като постигане на резултати и лично удовлетворение. По принцип не се отдавам особено на работата, която върша, но откакто съм тук, забелязвам следните интересни неща:
  1. Отивам с желание на работа всеки ден.
  2. Когато отпускът ми е по-продължителен (>5-6 дена), работата започва да ми липсва.
  3. Мисля за работната седмица не като за 40 (добре де, поне 50) часа, които трябва да прекарам на работа, а като списък със задачи, които трябва да свърша за 168-те часа от седмицата.
  4. Когато си мисля за работа въобще, чувството като цяло е положително.

  Странна работа. Не се бях замисляла чак толкова досега… 🙂

 4. Майк Рам каза:

  Erothy, ти си истинска късметлийка! Искам и аз да работя във вашата фирма! 🙂

 5. erothy каза:

  Нямаш грижи, очаквам сиви, кратко мотивационно писмо, препоръки, сканирани дипломи и снимки от последните 5 години по мейла 😛

 6. мария каза:

  Бих казала , че на сегашното си работно место се чувствам добре.Работя с желание и имам добра мотивация.Срещам разбиране и имам свободата да споделям , когато възникнат проблеми.Друг е въпроса , какво се прави от страна на управителя и останалите колеги за да се решат по бързо проблемите.
  Когато обаче се касае за екип , мнението ми е , че трудно се постига синхрон.С поред мен причината е че не всички еднакво осъзнават отговорноста си.Това вече е друга тема.

 7. DevLaser каза:

  Фирмата ми се занимава с лазерно гравиране и външна реклама. Хората, с които работя са много точни и коректни. Аз, като работодател, мога да кажа, че да намериш точен персонал е трудно. Имам вече два случая, в които предлагам максимално добри условия за работа / за Пловдив/, а от другата страна получих отговор: „Аз напускам /след 2 седмици работа/, защото тук трябва много да се работи.“ Кажете ми къде не трябва? Другият случай е: “ искам голяма заплата, специалист съм, но не мога сам да си намеря работа, за да работя самостоятелно.“ . Кажете ми какво да направя, предлагаш добри условия, защото е нормално хората да работят за пари, но като пък си толкова велик, ми намери си сам работа, за да видиш че това въобще не е лесно – да намериш клиент и да го задържиш като такъв.
  Процесът на взаимно търсене и предлагане на работа ще продължава – и аз съм убедена, че истината е някъде по средата – бъди човек и хората, които ще работят за теб ще бъдат такива! 🙂

 8. Майк Рам каза:

  DevLaser, права си, че свестни хора също трудно се намират, но пък и сама си намерила верния път – да бъдеш човек – искрен и открит.

  Мисля, че въпросите, които съм предложил, важат и за работодателите. Опитай се да им отговориш и виж дали все пак няма някакъв друг проблем във вашите взаимоотношения. Не разчитай да спечелиш хората само с пари – това никога не работи в дългосрочен план.