Задачки-закачки на интервю за работа

You may also like...

3 коментара

 1. Nikolay каза:

  Истината е, че майкрософт все още пускат такива въпроси на програмистите, но доста рядко и това го прави само HR човек. Говоря от личен опит. Аз имах подобна задачка с лампи която дори ми зададоха по телефона и с помощта на интервюиращия я реших. А имах по-интересна (пак такава без реален отговор) за това колко балона с хелий има в една стая в която изобщо не можеш да влезеш :D.
  Аз успях да дам 3-4 решение (някои от които гласно бяха одобрени).
  Логическите задачки наистина показват някои неща, но най-важни са конкретните умения за длъжността. И това което аз съм чел по книгите и срещнал в работата ми, че наистина е така. Първото нещо е човека да притежава уменията. После вече са работа в екип и т.н. (за които според мен е отговорен мениджъра).
  Иначе за „великодушното одобрение“ съм 100% съгласен – не мога да разбера защо все си мислят, че като си кандидатствал ти непременно трябва да приемеш само защото те трудно харесват хора :).

 2. erothy каза:

  Подходът е оригинален, няма спор и целта му е точна и ясна – „Да стреснем кандидата!”. На хората явно са им писнали заучените отговори, които получават на интервю (те пък може да са отговор на заучените въпроси, задавани от HR-ите ама… иди разбер кое е първото – яйцето или кокошката). Мисля, че го водеха (разните експерти) като разновидност на „стрес-интервюто”. Да не забравяме, че се прилага САМО за определени видове длъжности (както професионално, така и йерархически). Повече ми харесва варианта, когато по време на уж нормално интервю в стаята връхлети ядосан/разреван/пиян „колега”/”шеф” и се гледат реакциите и поведението на кандидата.
  Естествено всичко си има граници и твоят пример чудесно изобразява прескачането им. Аз също имам такъв пример и не беше никак приятно. Още повече, че кандидатствах за много тъпа и неотговорна длъжност 🙂 . Направи ми впечатление на адски непрофесионално и неоригинално (веднага разбрах какво целят). Естествено не приех работата (а ми я предложиха и аз бях на зор финансово…).

 3. nik4077 каза:

  Да,може да се каже,че съм съгласен с теб,защото и аз съм бил поставян в подобна ситуация само,че тези,които ме интервюираха ме поставиха за кратко време под голям стрес като ми задаваха доста лични(адски изнервящи въпроси) 🙂 …е все пак постигнаха целта си-издържах на напрежението и ме взеха на работа!!!