Обичам си фирмата, но не мога да работя с този шеф

You may also like...

10 коментара

 1. Георги каза:

  Съгласен съм, че има хора, които нямат нито подготовката, нито културата да бъдат мениджъри, но това не е само в България.

  От друга страна не мисля, че всички са така и това трябва да бъде най-често срещаното оплакване и причина за напускане. Ако наистина има някой, който възпрепятства работата ( и не е собственика ) обикновено , той няма много дълъг живот в рамките на фирмата.

  Ако работата върви и фирмата работи, то въпросния човек си върши работата достатъчно добре.

  На мен лично ми отне доста време, докато намеря фирма, в която да се чувствам добре. Наистина заплатата ми е значително по-голяма от тази в предишната(те) ми работа, но след като работя с наистина стойностни хора и спокойно мога да се гордея с нещата, които създавам, парите се превърнаха в по-нисш приоритет.

  Може би просто, не трябва да търсим проблемите постоянно и да започнем да свикваме с различните характери. В крайна сметка не е възможно всички хора да отговарят на критериите ни.

 2. Евгени каза:

  Има – да. Хора, които им е приятно да работят не само с колегите си, но и с шефовете си.

 3. Nikolay каза:

  Съгласен с това и ме кара да се замисля още повече за собственото си поведение, защото понякога аз съм шефа.

 4. Eti каза:

  много трудно се работи с шефове „с купени“ дипломи ако изобщо има такива, а и голям процент от тях са абсолютно некомпетентни да изпълняват задълженията си тъй като нямат никакви познания. лошото е че все се намира добра компетентна душа която да им върши работата и да си трае

 5. pafkata каза:

  чесно казано чел съм доста подобни статии … не твърдя че съм компетентен но от скромния си опит съм стигнал до следния извод :

  няма лоши колеги и лоши шефове
  има некомпетенти хора …
  ако ти си професионалист и си вършиш работата с професионализъм не може да имаш лош шеф или колега или дори подчинен … все пак … работата си е работа и фирмата си е фирма … а не забавачница 🙂 иначе съм съгласен с всичко казано до тук 🙂 но по-добре се стреми да си професионалист от колкото да се замисляш шефа ми добър ли е или не 🙂

  дано сте ме разбрали какво имам в предвид 🙂 наздраве 🙂

 6. Plamen каза:

  Определено фактор е не само заплащането, а също така и работното време. В много фирми то е неоправдано дълго и се „държи“ много на извънредния труд, защото видиш ли само така може да просперираш ти и тази фирма. Получава се абсурдната ситуация, в която получаваш висока заплата но ти липсва времето, през което да я харчиш – грубо казано и в крайна сметка в дългосрочен план това не е оферта.

 7. WOOOW каза:

  Има някои шефове, които са големи гадове (като моя например). Този човек въобще не е в час. Иска да се свърши някаква работа, но нито знае защо, нито как точно и кога. Просто по-големия шеф бил казал, че трябва да се свърши тази работа.

 1. 09.06.2008

  […] Чувствате ли се удобно да споделяте своите професионални проблеми с вашите началници? […]

 2. 04.08.2008

  […] не ставате за мениджър – Хората не напускат фирмите, а шефовете си, потвърждава старата поговорка Фил. Ако вие не […]

 3. 09.01.2009

  […] Защо след като напуснат, всички тези хора се втурват в медиите и започват яко да го оплюват? […]