Ходите ли болни на работа?

You may also like...

4 коментара

 1. Vae каза:

  Точно както го описваш е. Ходим болни на работа, гледа се някак лошо на хората, които отсъстват по някакъв повод от работа. Знаеш как е, като смъкваш температура – почти заспиваш, и все пак в офиса.

  Официално е едно, а нагласата към теб в микросредата е друго. И тромавият процес с болничните листове и т.н. процедури е трето.

 2. Radoslav Stankov каза:

  По-принцип най-често работя дистанционно , т.е от вкъщи, и за това като съм болен пак мога да свърша малко работа или да помогна на колегите само със съвети. Но като мога да ходя до офиса, най-често болните се „гонят“ в къщи. Освен ако няма някой наистина неотложни задачи, но това от доста време не е ставало.

 3. боби каза:

  Факт е, че от две седмици съм болен и въпреки това съм задължен да ходя на работа, тъй като във фирмата, в която работя болните не се толерират. Пуснаха ме точно за половин ден, след което ми сеобадиха да седна и да работя от домашния си компютър.
  Точно заради факта, че все още не мога да се излекувам напълно, вече си намерих нова работа и просто ще напусна, защото не смятам, че това е адекватно отношение от страна на собствениците

 4. geo каза:

  Случвало се е шефът да ме моли да си отида вкъщи, когато ме е усещал, че се разболявам! 😉
  Един такъв път сметнах, че нищо сериозно ми няма и лечението на крак ще подейства и накрая резултатът беше – в болницата с вирусна инфекция 🙁
  Малка IT фирмичка сме и с боледуването няма проблем – всички колеги сме достатъчно съвестни, за да не използваме здравословното си състояние за клинчене от работа и съответно навременното домашно лечение при видими симптоми на разболяване се поощрява.