Какъв е вашият „интернет образ“?

You may also like...

6 коментара

 1. Здравей, Майк,

  Поздравления за поредната добра статия. Интернет образът, наричан още от американците интернет брандинг (a.k.a Personal Branding through Internet) набира все повече популярност при търсене на работа.

  Един прекрасен начин за набиране на предимство пред останалите кандидати е създаване на тематичен блог, в който да споделяте съвети и опит, излечени от специализацията и стажа ви. Всъщност професионални блогове често се използват като портфолиота на freelance работници (дизайнери, автори на съдържание, преводачи, уеб разработчици и т.н.). Защо да не прилагаме същата стратегия при намиране на постоянна работа?

  Поздрави,
  Димитър Николов
  Креативен.ком

 2. Майк Рам каза:

  Димитър, благодаря за поздравленията!

  Напълно споделям твоето мнение за професионално насочените блогове. Аз правя точно това и напоследък ми прави впечатление, че доста хора се насочват към тази форма на персонален маркетинг. Смятам, че това е изключително добър начин да постигнеш авторитет в професионалното си общество и респективно да си намериш най-подходящата работа.

 3. Освен, че професионално съставеният блог помага при намирането на подходящата работа, той често носи допълнителни доходи, понякога дори неочаквани.

  В Креативен.ком рядко съм прилагал директни стратегии за монетизиране. Въпреки това, блогът се самоиздържа от спонсорите си FColor.bg, които любезно предоставят хостинг план и домейн за около 260лв на година.

  В една от статиите си бях споделил, че в свободното си време работя като freelance преводач. Това неочаквано доведе до предложение за работа като преводач на реномирано онлайн издание (което предпочитам да остане в тайна) и до консултантска дейност за оптимизацията за търсачки, съдържанието и неговата визия.

  Тоест блогът е не само портфолио, а начин да припечелиш нестабилни, но добро количество странични пари.

  Поздрави,
  Димитър Николов
  Креативен.ком

 4. Димитър, това за работата в онлайн изданието е страхотна новина!

  И все пак, кое е това издание (че да го посещавам по-често)?

 1. 01.01.2008

  […] Какъв е вашият “интернет образ”? […]

 2. 09.03.2009

  […] Това поставя все по-остро въпроса за представянето на вашия личен образ в интернет или вашата лична […]