Цяла заплата за половин работен ден, част 2

You may also like...

6 коментара

 1. DTemplara каза:

  Здрасти.
  Мисля че Рейгън беше казал, че човек който не свършва цялата си работа за деня за по-малко от 6 часа не е истински работник. Или нещо такова.
  Странно как хората не разбират идеята и мотивацията на Албърт.
  Нормално е човек, когато натрупа опит да става по ефективе.
  Смея да твърдя, ча аз съм подобен на Албърт пример.

 2. Mike Ramm каза:

  Браво!
  Радвам се, че има хора като тебе. И аз мисля така и все повече вярвам, че вбъдеще ще печелят повече тези хора, които успяват по-ефективно да си организират времето.

 3. Владимир Маринов каза:

  идеята найстина е малко обща, всяка професия си има принципи, а също и за нея си има принципи за определяне на заплащането , знам за фирми в който хората работят на половин работен ден и получават добро заплащен. Аз работя като програмист и малко ми е трудно да възприема един подобен служител дори и бил той 10 пъти по продуктивен.

 4. Mike Ramm каза:

  @Владимир:
  Не можеш да възприемеш идеята да работи на половин работен ден въобще, да работи на половин ден и да получава твоята заплата, или това, че някой може да е 10 пъти по-производителен от друг?

  По принцип смятам, че в един софтуерен един екип най-важният фактор е комуникацията, така че най-добрата организация би наложила всички да спазват някакво общо работно време, за да могат да общуват по-пълноценно. Това важи с пълна сила за прорамистите, но както дадох пример в поста си, има други роли, за които се налага по-активно присъствие в офиса на клиента, отколкото в техния си офис, и за такива хора смятам, че подходът на Албърт е приемлив.

 5. Владимир Маринов каза:

  имам предвид че не го виждам конктерно като обикновен програмист работещ в екип. А това че има много различи роли в един екип съм съгласен.

 1. 02.10.2007

  […] коментари Нова работа » Blog Archive » Цяла заплата за половин ра